Engineering
with a smile

Engin > Expertises

WAARMEE KUNNEN WE JE HELPEN?

Engin blijft continu innoveren om onze opdrachtgevers de beste oplossingen te kunnen bieden. Wij zijn gespecialiseerd in machine (re)design en productontwikkeling. Als engineers in hart en nieren verbeteren wij ook voortdurend ons eigen werkproces om je snel en kostenefficiënt van dienst te kunnen zijn.

Machine (re)design

De engineers van Engin zijn specialisten in het turn-key ontwikkelen van nieuwe machines en het slimmer en efficiënter maken van bestaande machines en systemen. Toegepaste (deel)oplossingen kunnen dankzij hun praktische ontwerp gebruikt worden in volgende projecten. Wij dragen bij aan de productieverbetering en -verhoging door volledige productielijnen of onderdelen ervan te vereenvoudigen.

Productontwikkeling

Engin werkt graag voor en met creatieve ondernemers en ontwerpers in het gestalte geven aan hun visie. Wij zijn goed in het maakbaar maken van ideeën en producten. Kom je met een productidee, dan zorgen wij dat het gerealiseerd kan worden. Onze engineers gebruiken daarbij naast hun aanzienlijke kennis ook hun eigen creativiteit, voor een resultaat waar alle partijen trots op kunnen zijn.

Uitgekiende projectbegeleiding

Engin staat garant voor een soepel verloop van het complete traject van machine-ontwikkeling en -realisatie. Onze projectleiders brengen de wensen en mogelijkheden van opdrachtgever en uitvoerder bij elkaar en toetsen continu de voortgang aan de eisen. Hierbij heeft onze organisatie de flexibiliteit om tijdens het traject verbeteringen op elk niveau te kunnen doorvoeren.

Engin - uitgekiende projectbegeleiding

Tekenautomatisering

Onze engineers tekenen natuurlijk in 3D, zodat de maakbaarheid al in de ontwerpfase duidelijk wordt. Als team hebben wij vanaf de start van Engin ingezet op de ontwikkeling van tekenautomatisering. We ontwikkelen in eigen huis verbeteringen in onze eigen proces om bijvoorbeeld het tekenen van leidingen en plaatwerk of het genereren van snijwerk te vereenvoudigen. Ook tekenautomatisering houdt het werk voor onze engineers interessant. Een bijkomend voordeel is een lagere kostprijs en een snellere oplevering. Iedereen blij.

“Onze innovaties staan in dienst van jouw proces.”

Niek Smits, Lead Engineer